Υλικό για Γονείς

Οδηγίες

Η εκπαίδευση των παιδιών στην υγιεινή των χεριών μπορεί να είναι διασκεδαστική!

Η καλή υγιεινή είναι θεμελιώδης για την υγεία όλων μας. Πώς μπορούμε, όμως, να την κάνουμε μια καθημερινή, διασκεδαστική συνήθεια για τα παιδιά;

Τα χέρια είναι ένας από τους μεγαλύτερους φορείς μικροβίων, ειδικά των παιδιών, που είναι συνέχεια απασχολημένα με το παιχνίδι και την εξερεύνηση. Το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό και σαπούνι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψετε εσάς και την οικογένειά σας από ασθένειες. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μετατρέψετε το πλύσιμο των χεριών σε μια διασκεδαστική και ελκυστική συνήθεια για τα παιδιά, διαφορετικά η προσπάθεια δεν θα πετύχει.

Εδώ, σας προτείνουμε ορισμένες τεχνικές πλυσίματος των χεριών που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την καθημερινή μάχη.

Δημιουργήστε ένα γράφημα πλυσίματος των χεριών

Ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε το πλύσιμο των χεριών διασκεδαστικό για τα παιδιά είναι να δημιουργήσετε ένα γράφημα με τις πιο σημαντικές στιγμές που τα παιδιά πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και ζεστό νερό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Πριν το πρωινό
  • Πριν το μεσημεριανό
  • Πριν το δείπνο
  • Μετά την τουαλέτα
  • Μετά το παιχνίδι στο πάρκο ή στην αυλή
  • Μετά το σχολείο

• Αφού χαϊδέψουμε κάποιο ζωάκι

Κάντε τη διαδικασία φιλική προς τα παιδιά

Η δημιουργία ενός προσωπικού «σταθμού» στο σπίτι για το πλύσιμο των χεριών τους, π.χ. με ένα σκαμπό και το κρεμοσάπουνο είναι άλλος ένας τρόπος για να κάνετε τη υγιεινή των χεριών συναρπαστική για τα παιδιά. Όσο πιο εύκολο είναι για τα παιδιά να πλένουν μόνα τα χέρια τους, τόσο λιγότερο αγγαρεία θα μοιάζει. Αφήστε το παιδί σας να επιλέξει τις δικές του προμήθειες, όπως μια πετσέτα με τους αγαπημένους του ήρωες για να στεγνώσει τα χέρια του στο τέλος, έτσι ώστε να μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έπλυνε μόνο του τα χέρια του. άρχει βραβείο, τα παιδιά θα λατρέψουν να σημειώνουν μόνα τους το δικό τους γράφημα ως ανταμοιβή για το «επίτευγμα» τους.

Δώστε πρώτοι το “καλό παράδειγμα”!

Γίνετε καλό πρότυπο για τα παιδιά σας στο πλύσιμο των χεριών και δείξτε τους με ποιον τρόπο χωράει στην καθημερινότητά σας. Όταν επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά, τα ψώνια ή το παιχνίδι έξω, βγάζετε το παλτό σας και τα παπούτσια σας και στη συνέχεια πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Όταν εσείς και η οικογένειά σας βρίσκεστε εκτός σπιτιού, χρησιμοποιήστε προϊόντα που σας προστατεύουν ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, όπως προϊόντα

Ενσωματώστε τις πρακτικές υγιεινής στη ρουτίνα της οικογένειάς σας και πολύ σύντομα μια καλή τεχνική πλυσίματος των χεριών θα γίνει καθημερινή συνήθεια, βοηθώντας τα παιδιά σας να προστατεύονται από τα «βλαβερά» μικρόβια.