Συμβουλές

Συχνές Ερωτήσεις

Προστασία Πρώτης Τάξης – Μια πρωτοβουλία του Dettol

1. Πως μπορεί το Dettol να σκοτώσει το 99,9% των βακτηρίων;

Τα απολυμαντικά προϊόντα Dettol περιέχουν δραστικές ουσίες με βακτηριοκτόνο ή/και ιοκτόνο δράση. Όλα μας τα προϊόντα ελέγχονται σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί το επίπεδο των δραστικών ουσιών.

2. Γιατί τα προϊόντα Dettol αναφέρουν τον κορωνοϊό (Covid-19) στην ετικέτα;

Το Dettol σκοτώνει το 99,9% των βακτηρίων που προκαλούν κρυολόγημα και γρίπη, συμπεριλαμβανομένου και του κορωνοϊού (Covid–19). Οι κορωνοϊοί είναι μια μεγάλη οικογένεια ιών και προκαλούν από ένα απλό κρυολόγημα μέχρι σοβαρές ασθένειες.

3. Χρειάζεται να ξεπλένω τις επιφάνειες που καθάρισα μετά τη χρήση προϊόντων Dettol;

Ίσως χρειαστεί να ξεπλύνετε καλά μια επιφάνεια μετά τη χρήση ενός προϊόντος Dettol. Για να μάθετε εάν αυτό είναι απαραίτητο, παρακαλούμε συμβουλευτείτε την περιγραφή που θα βρείτε στη συσκευασία του συγκεκριμένου προϊόντος Dettol.

4. Πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές των προϊόντων Dettol σε ζώα;

Ως θεμελιώδης αρχή της ηθικής μας προσέγγισης, δεσμευόμαστε να μην πραγματοποιούμε δοκιμές σε ζώα, εκτός εάν απαιτείται από τον νόμο. Προχωράμε σε δοκιμές, μόνο σε περίπτωση που η ασφάλεια ενός προϊόντος τίθεται υπό αμφισβήτηση ή υπάρχει αίτημα για παροχή πληροφοριών, πριν την ανθρώπινη κλινική δοκιμή.

5. Είναι ασφαλές να γίνεται χρήση του Dettol κοντά σε κατοικίδια ζώα;

Όταν γίνεται σωστή χρήση των προϊόντων Dettol, είναι ασφαλής η χρήση κοντά σε κατοικίδια. Ωστόσο, μην αφήνετε τα κατοικίδια να γλείφουν ή να περπατούν πάνω σε βρεγμένες επιφάνειες και επιφάνειες που έχουν απολυμανθεί πρόσφατα. Προτού δώσετε στο κατοικίδιό σας το μπολ ή τα παιχνίδια του, βεβαιωθείτε ότι έχουν ξεπλυθεί σχολαστικά. Χρησιμοποιείστε τα απολυμαντικά με ασφάλεια. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες του προϊόντος πριν από τη χρήση του.

6. Είναι ασφαλές να χρησιμοποιώ προϊόντα Dettol εάν έχω ευαίσθητο δέρμα;

Εξαρτάται από το εκάστοτε προϊόν. Ανατρέξτε στην περιγραφή που θα βρείτε στη συσκευασία του για να μάθετε περισσότερα.

7. Είναι ασφαλής η χρήση προϊόντων Dettol στον παιδικό εξοπλισμό;

Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα, όπως το Surface Cleanser Spray και το Cleansing Surface Wipes, τα οποία είναι απολύτως ασφαλή για τον παιδικό εξοπλισμό. Ανατρέξτε στην περιγραφή που θα βρείτε στη συσκευασία του προϊόντος για περισσότερες λεπτομέρειες.

8. Μπορούν να ανακυκλωθούν τα προϊόντα Dettol;

Προτρέπουμε τους καταναλωτές να ανακυκλώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων μας, όποτε αυτό είναι εφικτό. Συνεχίζουμε να προστατεύουμε, εκπαιδεύουμε σήμερα για ένα ασφαλές αύριο!

9. Είναι φιλικές προς το περιβάλλον οι συσκευασίες των προϊόντων Dettol;

Δεσμευόμαστε να μειώσουμε τη χρήση πλαστικού στις συσκευασίες μας, όπου αυτό είναι δυνατόν, ώστε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση και τη μείωση των επιπτώσεων που επιφέρει η χρήση πλαστικού στον πλανήτη μας.

10. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος χρήσης των αντισηπτικών τζελ;

Ρίχνουμε στα χέρια μας μία γενναία ποσότητα από το τζελ ή το υγρό και ξεκινάμε τον καθαρισμό. Καλύπτουμε με αντισηπτικό όλα μας τα δάχτυλα, τις παλάμες, γύρω από τα νύχια και το πίσω μέρος και των δύο χεριών. Τρίβουμε τα χέρια μας μέχρι να στεγνώσει καλά και δεν τα σκουπίζουμε όσο είναι ακόμα υγρά, ώστε να μην απομακρύνουμε την αλκοόλη που λειτουργεί ενάντια στα μικρόβια!

Δεν κάνουμε υπερβολική χρήση των αντισηπτικών τζελ. Όποτε μπορούμε, όταν μπορούμε, φροντίζουμε να πλένουμε τα χέρια μας και με σαπούνι και νερό.

11. Πόσες φορές την ημέρα μπορούμε να βάζουμε αντισηπτικό τζελ στα χέρια μας;

Το αντισηπτικό τζελ έχει σχεδιαστεί για τις καθημερινές σας μετακινήσεις ως μια γρήγορη και εύκολη εναλλακτική λύση, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα πλυσίματος των χεριών με νερό και σαπούνι. Χρησιμοποιήστε το όπως και όταν αισθάνεστε την ανάγκη.

12. Όταν χρησιμοποιώ αντισηπτικό τζελ παρατηρώ ξηρότητα στο δέρμα των χεριών, ρωγμές ή ακόμα και αιμορραγία. Τι μπορώ να κάνω για να το αποφύγω;

Παρότι το αντισηπτικό τζελ είναι δερματολογικά ελεγμένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα με ευαίσθητο δέρμα, ενδέχεται κάποια άτομα να εμφανίσουν τις παραπάνω δερματικές καταστάσεις. Εάν παρατηρήσετε ξηρότητα στο δέρμα, συνιστάται να μειώσετε/σταματήσετε τη χρήση και να χρησιμοποιήσετε ενυδατική κρέμα χεριών μετά τη χρήση. Σε περίπτωση ρωγμών και αιμορραγίας, διακόψτε τη χρήση του προϊόντος και συμβουλευτείτε δερματολόγο.

13. Πότε χρησιμοποιούμε απολυμαντικό και πότε πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι;

Για καλύτερα αποτελέσματα προσωπικής υγιεινής και προστασίας, επιλέγουμε το πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι, όταν είμαστε σε «ασφαλείς χώρους» όπως το σπίτι μας, το γραφείο κ.λπ. Αντιθέτως, επιλέγουμε τη χρήση του απολυμαντικού τζελ χεριών όταν το πλύσιμο δεν είναι εφικτό, όπως για παράδειγμα όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους.

14. Τι κάνουμε αφού πλύνουμε τα χέρια μας;

Ο σωστός τρόπος πλυσίματος των χεριών είναι σημαντικός, ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε τις κινήσεις μας αφού πλύνουμε τα χέρια μας. Αφού πλύνουμε σχολαστικά τα χέρια μας, τα σκουπίζουμε με πετσέτα μιας χρήσεως και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε την πετσέτα (και όχι τα καθαρά πλέον χέρια μας) για να κλείσουμε τη βρύση και μετά την πετάμε.

15. Πότε συνιστάται να πλένουμε τα χέρια μας;

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ κάποιες από τις καθημερινές δραστηριότητες στις οποίες θα πρέπει να εφαρμόζουμε την Υγιεινή των Χεριών πλένοντας τα χέρια μας με νερό και σαπούνι είναι οι παρακάτω:

 • Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού
 • Πριν τη λήψη γεύματος
 • Πριν και μετά τη φροντίδα ασθενή που εμφανίζει έμετο ή διάρροια ή συμπτώματα από το αναπνευστικό
 • Πριν και μετά τη φροντίδα τραύματος
 • Μετά τη χρήση της τουαλέτας
 • Μετά την αλλαγή πάνας ή τον καθαρισμό ενός παιδιού που έχει χρησιμοποιήσει την τουαλέτα
 • Μετά από φτάρνισμα ή βήχα
 • Μετά την επαφή με ζώο, ζωοτροφές ή ζωικά απόβλητα
 • Μετά το χειρισμό τροφών για ζώα συντροφιάς ή ζώων συντροφιάς
 • Μετά την επαφή με απορρίμματα
 • Μετά από επαφή με άτομο που εμφανίζει συμπτώματα αναπνευστικού
 • Μετά από επαφή με οποιαδήποτε επιφάνεια πιθανώς επιμολυσμένη
 • Πριν την τοποθέτηση της μάσκας και μετά την απόρριψή της
16. Γιατί είναι τόσο σημαντικό να πλένουμε τα χέρια μας;

Το πλύσιμο των χεριών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας από λοιμώξεις. Το πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της εξάπλωσης των μικροβίων και των ιών. Τα καθαρά χέρια μπορούν να περιορίσουν τη διάδοση των μικροβίων και των ιών από το ένα άτομο στο άλλο σε ολόκληρη την κοινότητα – από το σπίτι και το χώρο εργασίας σας μέχρι τα σχολεία και τους χώρους παροχής υγείας.

Η εφαρμογή της Υγιεινής των Χεριών σε συνδυασμό με τη διατήρηση των κοινωνικών αποστάσεων αποτελούν τα βασικότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19.