Υλικό για Εκπαιδευτικούς

MicroVLab Kit

Για την επιτυχή υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης στην τάξη, έχουμε δημιούργησει για τους εκπαιδευτικούς ένα ειδικά σχεδιασμένο κουτί, το “MicroVLab Kit”, με όλα τα απαραίτητα υλικά.

Το “MicroVLab Kit” χρησιμεύει ως το βασικό εργαλείο των εκπαιδευτικών και αποτελεί μέρος μιας μοναδικής εκπαιδευτικής – εργαστηριακής εμπειρίας σχετικά με τη αξία της υγιεινής και τη γνωριμία με τον κόσμου των ιών, των βακτηρίων και των μικροβίων στους μαθητές της Α΄ τάξης Δημοτικού.

Περιεχόμενο:

Τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχή διδακτική πρωτοβουλία συμπεριλαμβάνονται στο “MicroVLab Kit”, το οποίο μπορείτε να το παραλάβετε στέλνοντας email στο info@prostasiaprotistaxis.gr με τα στοιχεία και το αίτημά σας ή να κατεβάσετε τα αρχεία του προγράμματος από τα αντίστοιχα hyperlinks που θα βρείτε, συμπληρώνοντας την φόρμα:

Φόρμα Λήψης Αρχείων Προγράμματος

  Tα απαραίτητα υλικά του πειράματος (δακτυλομπογιές, χαρτόνι, υγρό σαπούνι)

  Σημείωση: σε περίπτωση που επιλέξετε να κάνετε το πείραμα χωρίς να παραλάβετε το MicroVLab Kit από τον φορέα, μπορείτε να προμηθευτείτε τα υλικά από χαρτοπωλείο της περιοχής σας.

  Έντυπος οδηγός – εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς (με τα επιστημονικά δεδομένα και τα βήματα του πειράματος)
  Φύλλο εργασίας μαθητών/τριών σχετικά με το πείραμα

  Leaflet με τους βασικούς Κανόνες Υγιεινής για τους μαθητές

  USB με τα υλικά που θα παρουσιαστούν μέσα στην τάξη: videos, παρουσίαση «Ο αθέατος κόσμος των μικροβίων» και παρουσίαση «Η δύναμη των καθαρών χεριών» που θα χρησιμοποιηθούν για την “Προστασία Πρώτης Τάξης”